Lansare de carte online
Geniul emoțiilor: Ghid către inteligența ascunsă a sufletului

25 ianuarie 2021, ora 19.30, pe Zoom

Despre ce e vorba?

Sunt Patricia Cihodaru și te invit să petreci o oră în universul unei cărți nou apărute. Aș putea spune că am crescut într-o bibliotecă, pentru că bunica mea maternă era bibliotecară. Mirosul de carte proaspăt tipărită are în mine ancore adânci de siguranță emoțională pe care doar bunicii ți-o pot oferi, de bucurie de a trăi cu mintea și inima deschise și curiozitate optimistă. Îmi amintesc cum treceam printre rafturile cu cărți simțindu-mă liberă să aleg orice carte, știind că fiecare dintre ele îmi va deschide un univers vast, plin de surprize frumoase. Aveam adevărate stări de beatitudine date de anticiparea vastității cunoașterii pe care biblioteca mi-o oferea. 

Nu știam pe atunci că va veni vremea să scriu și eu o carte, așa că acum fac acest anunț cu o emoție deosebită. Este vorba despre o carte scrisă din viață, cu viață. Și pentru că sunt psihoterapeut, e o carte despre emoții. 

Să îți spun un pic despre carte

Ideea principală a cărții este că emoțiile sunt mesaje împortante de la suflet, deși adesea noi le considerăm mai curând inamici interiori care ne fragilizează ori ne opresc din evoluția personală. 

Chiar și emoțiile pe care le numim de obicei negative au un rost care ni se dezvăluie doar când învățăm să le conștientizăm și să le ascultăm mesajele. Frica ne semnalizează un pericol sau un domeniu necunoscut pentru care nu ne simțim pregătiți; furia ne arată că e nevoie să devenim mai flexibili în gândire sau că valori importante pentru noi au fost încălcate de ceilalți și trebuie să restaurăm granițele; dezamăgirea este un test al realității ș.a.m.d.

Mai multe despre conținutul cărții poți afla la www.patriciacihodaru.ro/geniul-emotiilor 

Cum va fi la lansarea de carte?

Vom pătrunde în universul cărții și de acolo într-o aventură în interior, spre semnificațiile profunde ale emoțiilor noastre.

Vom petrece împreună aproximativ o oră – în funcție de întrebările ori comentariile celor prezenți întâlnirea online poate dura și puțin mai mult.

Cum se va desfășura întâlnirea online?
  • Voi face o scurtă prezentare a cărții
  • Vom parcurge împreună 1-2 exerciții practice de lucru cu emoțiile 
  • Vom avea o sesiune de întrebări și răspunsuri 
  • Vei afla cum anume poți folosi la maxim cartea pentru a-ți îmbunătăți relația cu emoțiile proprii, trăind liber de emoțiile negative și cultivându-le pe cele pozitive
 Iată și un citat din Prefața cărții scrisă de Brandon Bays: 
Atâta vreme cât respirăm și avem viață în corp, emoțiile vor apărea ca o parte naturală a faptului de a fi om. Doar propria noastră luptă împotriva trăirilor ne fură pacea și ne perturbă bunăstarea. Când depunem atâta efort pentru a rezista fluxului natural al vieții, nu ne mai rămâne forță vitală pentru a experimenta bucuria inerentă a vieții.
Dar dacă ai decide să nu mai joci acest joc? Să renunți la orice rezistență? Pur și simplu să refuzi să mai lupți? Cum ar fi dacă, în loc să luptăm, am spune: ”Hai, vino, plenar. Toate emoțiile mele sunt binevenite într-un ocean de iubire care se află mereu aici.”? Cum ar fi dacă s-ar descoperi că, în loc să fie un câmp de bătălie, viața este un câmp infinit de încredere, deschidere, iubire?”

Te rog înscrie-te aici pentru a putea primi prin email linkul de zoom
prin care poți intra la lansarea de carte online.

NE ÎNTÂLNIM LUNI, 25 IANUARIE 2021, LA ORA 19.30, PE PLATFORMA ZOOM.

Contact

Dacă ai întrebări, te invit să mă  contactezi.